Nachtmodus


Ierland in verhaal en zang

Het Theaterhuis Noordwijk aan de Voorstraat 14 in Noordwijk Binnen brengt op zondag 17 juni een bijzondere Ierse middag met een combinatie van heerlijke Ierse muziek en boeiende verhalen van en over Ierland, en uiteraard met een Irish drink and bite.

Het verhaal……Van Deirdre en Banshee
Zoals de meeste volkeren van Europa hebben ook de Ieren hun voorchristelijke mythen, sagen en legenden. Ze zijn opgetekend vanaf de 11e eeuw, maar stammen uit de 6e eeuw en handelen over woeste krijgers, doortrapte schurken, tragische heldinnen en bovennatuurlijke wezens. In de 19e eeuw herleefde de belangstelling voor de Ierse folklore, maar ook Tolkien en Harry Potter deden een ruimhartige greep in de ridders, feeën, elfen, reuzen, dwergen... en natuurlijk de Banshee. Alles in mistige wouden en op maan beschenen rotsen. En wee als Cú Chulainn met de Gáe Bulg zwaait!


Michel Didier de Banshee
De verhalen worden verteld door Michel Didier; Michel is kunsthistoricus en heeft in de afgelopen 30 jaar meer dan 800 artikelen en boeken geschreven en zo'n 2000 lezingen en cursussen gegeven over uiteenlopende onderwerpen. Naast mecenaat en exotisme is zijn specialiteit de overlappingen van kunst met muziek, literatuur, dans, film, eten, drinken, roken, politiek enzovoort.


De muziek……….Het muzikale gedeelte wordt verzorgd door: Jan van der Perk (gitaar), Dirk Janssens (viool), Greet Haasnoot (zang en gitaar).
Hun liedjes gaan over de zee, de liefde en andere zaken die het hart beroeren. Het zijn veelal vertolkingen van Brits-Keltische en Amerikaanse Folk muziek. Ierse Folk van nu is eigenlijk een mengeling van Britse en Keltische muziek. Amerikaanse folk heeft z'n oorsprong grotendeels in Ierland

Locatie: TheaterHuis Noordwijk: aanvang 14.30u, zaal open vanaf 14.00u
Kaarten: € 13,50 pp, incl. coffee or tea


Geschatte duur
2:00


Aanvang (klik op de tijden om tickets te kopen)

Helaas, deze voorstelling is uitverkocht!