Nachtmodus


Chansons met Oukje den Hollander en Vera Marijt

Zangeres Oukje den Hollander en pianiste Vera Marijt treden samen op met een prachtige chansons/lied repertoire.
De van oorsprong Katwijkse Oukje den Hollander en de Noordwijkse Vera Marijt kennen elkaar van het Rijnlands Lyceum, waar ze elkaar al gauw gevonden hadden in hun gedeelde muzikale interesse. Vervolgens gingen ze beide naar het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en werden ze zelfs buren van elkaar.
Oukje deed de klassieke zangopleiding en Vera volgde het hoofdvak jazz. Doordat ze naast elkaar woonden en elkaar konden horen studeren, ontstond er een middenweg: het Franse chanson en Nederlandstalige lied.

Inmiddels zijn de dames jaren verder, heeft Oukje aan de Amsterdamse Theaterschool de muziektheater master gedaan en Vera haar master Jazz piano in Canada afgerond.
De afgelopen jaren stonden ze tijdens verschillende theaterproducties samen op het podium (Shaffy Chantant, Amsterdams Kleinkunst Festival) en zijn ze momenteel druk aan het schrijven voor nieuw materiaal.

Het repertoire van Oukje en Vera bestaat voornamelijk uit chansons, zowel Frans-, Nederlands- als Duitstalig. Denk daarbij aan het repertoire van Jacques Brel, Hildegard Knef, Wim Sonneveld, etc.


Geschatte duur
2:00


Aanvang (klik op de tijden om tickets te kopen)

zaza 28 julijul 15:00